top of page

Bilgiyi Paylaşmak 📚


Her gün bir şeyler öğrenir, deneyim kazanır insan. Kazandıklarını da başkalarına aktarmak ister. İnsan kaynaklarının temel taşlarından biridir eğitim. Çalışmak , öğrenmek ve bildiğini paylaşmak kadar güzel bir olgu yok. Paylaştıkça mutlu olunmalı , boşuna söylememişler bilgi paylaştıkça çoğalır diye..

Peki bu işin ince ayrıntıları neler?

Öncelikle iyi hazırlanmış bir sunum olmalı elimizde. Çok uzun cümleler içermeyen, net ve anlaşılır şekilde düzenlenmiş , renklendirilmiş , resimlendirilmiş bir sunum olmalı. Kısacası dikkat çekmeli.

Sunumun hazırlanışı kadar sunuş biçimi de önemli elbette. Bir kere iyi zamanlanmış olmalı. Sıkmamalı. Farklı konular arasına mutlaka kahve araları serpiştirilmeli. Ses tonu iyi ayarlanmalı, tek düzelikten kaçınılmalı.

Aralar sonrasında dikkati yeniden toplamak çok önemli. Konu ile ilgili oyunlar oynamak en güzel uyandırma servisi aslında.

Ses tonunda da değişiklik yapmak , ara ara yüksek ses ile devam etmek yine dikkati toplamak için uygun bir yöntem.

Dinleyiciye sorular sormak çok önemli. Konu hakkında karşı tarafın düşüncesini öğrenmek ve onun üzerinden doğruya varmak akılda kalıcılığı arttırmak yine etkili bir sunumun ipuçları arasında.

Sunum sonunda soru almak yerine interaktif bir yöntem uygulayıp anlık soru almak çok daha etkili bence . Zamanında sorup öğrenmek en iyisi.

Bir insan kaynakları çalışanı olarak bu tür ipuçlarını bilmenin ve ona göre bilgiyi paylaşmanın çok daha etkili olacağını düşünüyorum ben.

Bir İK'cı öğrenmekten ve öğretmekten asla kaçınmamalı.. Aksine Gurur duymalı.. Ve ben de tamamlamış olduğum 'stajyer okulu gelişim modülleri' eğitiminden Onur ve Gurur duyuyorum..


Featured Posts
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Recent Posts
Search By Tags
Henüz etiket yok.
Connect
  • Google+ Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
bottom of page