top of page

Yeni Evli Bayanlar Kayıp Mı Ediyor?

Hayat sürprizlerle dolu çoğu zaman.. Ne zaman karşımıza neyi getireceğini bilemiyoruz elbette. Toplumca beklenen önce okulundan mezun ol, işini bul sonra zaten evlenirsin..Yaşadığım deneyimler sonucu birçok firmanın da böyle düşünüdüğü kanısına vardım. Peki ya herşey o beklenen sırayla gitmezse ? Dedim ya hayat sürprizlerle dolu.. Yine bir iş görüşmesi esnasında 'hmmm evliymişsiniz' tavrıyla karşı karşıya kaldığım doğrudur. Evet evliyim, zaten özgeçmişimde evli olduğum bilgisi var, madem ağız burun kıvıracaksın neden görüşmeye çağırdın?

Peki yeni evli bayanlar hep kaybetmek zorunda mı? Açıkçası bu durum karşınızdaki İK uzmanına ve şirkete göre değişkenlik gösteriyor. Yine bir görüşme esnasında;

İk uzmanı: Evliymişsiniz, ne zaman evlendiniz?

Ben: 6 ay önce.

İk uzmanı: Hmm daha çok yeni..

Ben: Evet ama bebek düşünmüyoruz.

Asıl hamilelik durumu firmaları korkutan..Hemen savunmaya geçme ihtiyacı hissediyor insan.

Peki neden böyle durumlarla karşı karşıyayız? Çünkü firmalar uzun soluklu eleman istiyor, eğitiyor, bilgilendiriyor tam geri dönüşünü alacak eleman hamileyim diyor. Biliyorlar ki 6 aylık doğum izni onlar için oldukça zor bir dönem olacak..

Böyle düşünmeyen firmalar da yok değil.. 'Hayat sizin hayatınız, evlenmek, çocuk sahibi olmak bunlar hayatımızın her döneminde meydana gelebilecek olaylar ' diyen firmalarla çalışmak asıl önemli olan..


Featured Posts
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Recent Posts
Search By Tags
Henüz etiket yok.
Connect
  • Google+ Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
bottom of page